Rätta ytan

Livsstil & fritid2017-12-19 07:07

Gör så här:

1. Låt pickels och kapris rinna av i en sil. Kör dem kort och snabbt i matberedare med kniven monterad. Blanda hacket med crème fraiche, majonnäs, vinäger och curry till fast remouladsås. Ställ kallt i väntan på servering.

2. Värm oljan i fritös eller tjockbottnad kastrull. Se till att fisken är skinn- och benfri. Skär fisken i långsmala strimlor och doppa i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och till sist i pankoströ. Släpp försiktigt ned i den heta oljan och fritera dem i omgångar till dess paneringen fått fin färg, normalt cirka 2 minuter.

3. Servera fisken med remoulad, kokt potatis, grönsaker, citron och dill.

För 4 personer, 30 minuter 500 g torskfilé salt och peppar 3 msk vetemjöl 1 ägg 1 1/2-2 dl pankoströbröd 1 liter olja till fritering Till remouladsåsen: 2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs 1 tsk vitvinsvinäger 2 msk finhackad pickels 1 msk inlagd kapris 1 tsk curry Att äta till: kokt potatis blandade blad tomat dill citron 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!