För 4 personer, 45 minuter
Till degen:
25 g jäst (1/2 pkt)
1 1/2 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
1 krm salt
4 1/2 dl vetemjöl
Till fyllningen:
4 msk tomatpuré
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad, färsk oregano
1 påse mozzarella (125 g)
75 g gorgonzola
50 g pecorino
50 g parmesan
Färsk basilika till garnering
Gör så här:
1. Lös jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olja, salt och vetemjöl i omgångar. Blanda väl och jäs 30 minuter under duk.
2. Blanda tomatpuré, olivolja och pressad eller hackad vitlök. Skiva mozzarellan, lägg upp gorgozolan i klickar och riv hårdostarna pecorino och parmesan var för sig.
3. Dela degen i fyra delar och kavla ut till tunna pizzor, eller gör två helplåtspizzor. Fördela tomatsåsen över, men lämna yttersta kanten fri, och avsluta med osten lika på pizzabottnarna. Grädda i ugnen på 250 grader i cirka 10 minuter. Garnera med färsk basilika.