Pizza med fyra sorters ost

Quattro formaggio, är en pizza för ostälskare. Mozzarella, gorgonzola, pecorino och parmesan. Kan det bli bättre?

Bli din egen pizzabagare och överraska med hembakade pizzor mitt i veckan.

Bli din egen pizzabagare och överraska med hembakade pizzor mitt i veckan.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-03-19 06:28
undefined
Bli din egen pizzabagare och överraska med hembakade pizzor mitt i veckan.

För 4 personer, 45 minuter

Till degen:

25 g jäst (1/2 pkt)

1 1/2 dl ljummet vatten

1 msk olivolja

1 krm salt

4 1/2 dl vetemjöl

Till fyllningen:

4 msk tomatpuré

1 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

1 msk hackad, färsk oregano

1 påse mozzarella (125 g)

75 g gorgonzola

50 g pecorino

50 g parmesan

Färsk basilika till garnering

Gör så här:

1. Lös jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olja, salt och vetemjöl i omgångar. Blanda väl och jäs 30 minuter under duk.

2. Blanda tomatpuré, olivolja och pressad eller hackad vitlök. Skiva mozzarellan, lägg upp gorgozolan i klickar och riv hårdostarna pecorino och parmesan var för sig.

3. Dela degen i fyra delar och kavla ut till tunna pizzor, eller gör två helplåtspizzor. Fördela tomatsåsen över, men lämna yttersta kanten fri, och avsluta med osten lika på pizzabottnarna. Grädda i ugnen på 250 grader i cirka 10 minuter. Garnera med färsk basilika.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!