Panerad fisk

Livsstil & fritid2017-12-30 07:09

Gör så här:

1. Vispa äggulorna hårt till aiolin. Tillsätt oljan först droppvis sedan i fin stråle under fortsatt vispning. Avsluta med fransk senap, pressad vitlök, vinäger och en nypa salt.

2. Se till att fisken är helt skinn- och benfri. Dela den i portionsbitar och torka dem torra med hushållspapper innan de saltas och peppras lätt. Vänd bitarna i tur och ordning i majsströ, uppvispat ägg och sedan i majsströ igen. Stek i lika delar smör och rapsolja cirka 2–3 minuter per sida.

3. Woka eller stek grönsakerna med rapsolja i en het panna. Lägg grönsakerna som grund och toppa med fisk och en klick aioli. Servera med ris och citron.

För 4 personer, 30 minuter 600 g torskfilé från säkra bestånd 1 ägg 1 1/2 dl majsströ salt och vitpeppar smör och rapsolja Till aiolin: 2 äggulor 1 1/2 dl rapsolja 1 vitlöksklyfta 1 tsk fransk senap 1 tsk vitvinsvinäger Att äta till: 1 påse wokgrönsaker, ca 500 g ris citron 16731143Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!