Lammköttbullar med curry och mango chutney

Livsstil & fritid2018-01-05 07:55

Gör så här:

1. Blanda kokt riven potatis med fint riven gul lök, vitlök och hackad chili. Tillsätt ägg och lammfärs. Salta, peppra, blanda samman och rulla köttbullar. Stek i medelvarm panna med lika delar smör och rapsolja.

2. Skala och hacka gul lök och äpple till såsen. Fräs hacket med curry och rapsolja i en kastrull. Tillsätt yoghurt, vatten, kalvfond och mango chutney. Koka upp, red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Salta och peppra.

3. Vänd ned köttbullarna i såsen och servera med ris och lättkokta broccolibuketter.

För 4 personer, 30 minuter 500 g lammfärs 1 ägg 1 kokt, riven potatis 1 msk riven gul lök 1 riven vitlöksklyfta 1 tsk finhackad chili salt och svartpeppar smör och rapsolja Till såsen: 2 msk hackad gul lök 1 äpple 1 msk curry 2 dl kokbar yoghurt 2 dl vatten 1 msk konc. kalvfond 3 msk mango chutney 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten Att äga till: ris lättkokta broccolibuketter 16731140Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!