Kyckling på tuppvis

Livsstil & fritid2017-12-16 06:12

Gör så här:

1. Skala och skiva morötterna, skala och hacka den gula löken, skiva champinjonerna, skala steklökarna och strimla fläsket.

2. Stycka kycklingen med ben och skinn kvar. Salta, peppra och bryn i stekgryta i lika delar smör och rapsolja. Pudra över vetemjöl, tillsätt gul lök, morot, krossad vitlök samt slå på vin och vatten så det täcker. Tillsätt timjan, några persiljekvistar och kycklingfond. Låt sjuda sakta i 20 minuter.

3. Stek fläsk, steklök och champinjoner i lika delar smör och rapsolja. Vänd ned blandningen i grytan och låt sjuda ytterligare i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med stekt potatis, ljust bröd och blandade blad.

För 4 personer, 50 minuter 1 kyckling på dryga kilot 3 msk vetemjöl salt och vitpeppar smör och rapsolja 2 små morötter 1 gul lök 100 g champinjoner 16-20 steklökar 2 vitlöksklyftor 100 g rimmat fläsk 5-6 kvistar färsk timjan 1 knippa persilja 5 dl rödvin + vatten 1 1/2 msk konc. kycklingfond Att äta till: stekt potatis ljust bröd blandade blad 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!