När Hushållningssällskapet kom till för 200 år sedan var svälten en verklighet i många svenska hushåll. Ny kunskap behövdes i lantbruket för att ge mer och bättre mat på borden. Därför startades Hushållningssällskapet som i lördags anordnade jubileumsmiddag med 130 gäster, bland annat före detta landshövdingar, medlemmar, företagare och samarbetspartners från Norr- och Västerbotten.
– Att få vara med om ett 200 års jubileum känns fantastiskt och är få förunnat. Det bästa av allt är att vi står inför spännande utmaningar framöver med att klimatanpassa den gröna sektorn och producera gröna nyttigheter för en allt större världsbefolkning, säger Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbottens vd, Jan-Olof Puranen.
Även om kvällen mycket handlade om att minnas tillbaka och visa vördnad för dem som gjort Hushållningssällskapet till vad det är i dag, var det tydligt fokus på framtiden från jubilaren.
Oskar Lindholm