Het skaldjurspanna

Livsstil & fritid2018-01-13 06:06

Gör så här:

1. Tina skaldjuren. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Bred ut det kokta riset på fat och låt det ånga av. Skala och skär den gula löken i smala klyftor.

2. Koka upp 2 1/2 deciliter vatten och blanda i chili, socker, buljongpulver samt majsstärkelse löst i vatten. Låt sjuda i 3–4 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Stek det förkokta riset, wokgrönsaker och gul lök i olja i 5 minuter under omrörning. Tillsätt den kryddiga såsen, vänd runt och lägg till sist i de avrunna skaldjuren. Vänd runt en sista gång och ta pannan från värmen. En syrlig vitkålssallad smakar gott till.

För 4 personer, 35 minuter 300 g blandade skaldjur 200 g skalade räkor 3 dl långkornigt ris 1 påse wokgrönsaker, ca 550 g 1 gul lök rapsolja 2 1/2 dl vatten 1 tsk finhackad chili 2 msk socker 1 tsk vegetariskt buljongpulver 1 tsk majsstärkelse + 1 msk vatten salt och peppar Att äta till: 4 dl fint riven vitkål 1 msk rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger 16731137Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!