Halstrad lax med sommarsmak

Här hittar du receptet.

Livsstil & fritid2014-05-17 04:00

Gör så här:

1. Se till att fisken är benfri. Salta och peppra på köttsidan, dela i portionsbitar som läggs in i klämhalster. Tänd kolgrillen.

2. Koka upp grädde, vatten och vin i en kastrull. Tillsätt fint hackad persilja, dill, gräslök och basilika. Smula ner en fiskbuljongtärning och låt allt koka upp. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen sakta i 5 minuter. Salta och peppra.

3. Halstra laxen över fin glöd. Grilla först ett par minuter med köttsidan mot glöden, sedan 5-6 minuter med skinnet nedåt. Grilla gärna på folie och under lock för en härlig röksmak. Kokt färskpotatis och sallad med rädisor är bästa tillbehören vid sidan av sås och citron.

För 4 personer, 25 minuter 700 g laxfilé salt och svartpeppar Till såsen: 2 dl grädde 2 dl vatten 1 dl vitt vin 1 msk hackad persilja 1 msk hackad dill 1 msk hackad gräslök 1 msk hackad basilika 1 tärning fiskbuljong 1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten Att äta till: kokt färskpotatis citron blandade salladsblad rädisor 16731138

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!