Gravad lax i glas

salt

Sommaren är de lätta rätternas tid. Gärna serverade på ett sätt så de sticker ut, som gravad lax i glas.

Sommaren är de lätta rätternas tid. Gärna serverade på ett sätt så de sticker ut, som gravad lax i glas.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-08-11 08:35
undefined
Sommaren är de lätta rätternas tid. Gärna serverade på ett sätt så de sticker ut, som gravad lax i glas.

Till 4 personer, 15 minuter

Gör så här:

1. Förbered såsen i tid. Vispa äggulorna till luftig smet. Använd elvisp och räkna med att det tar ett par minuter. Viktigt att inte sluta vispa för tidigt för då blir såsen lös.

2. Tillsätt oljan, först droppvis sedan i fin stråle, hela tiden under vispning. Oljan ska bindas av äggen och såsen ska tjockna.

3. Smaksätt såsen med socker, senap, vinäger och hackad dill. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt.

4. Grunda med blandade salladsblad i små, men inte för smala, glas. Toppa med tunna skivor gravad lax. Lägg en matsked sås över och garnera med hårdkokt ägg och gräslök, gärna med gräslöksblom om sådan finns. Servera som förrätt eller lättare måltid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!