Gratinerad aubergine

Livsstil & fritid2018-01-08 06:06

Gör så här:

1. Klyv auberginerna på längden. Salta snittytorna och ställ åt sidan i 20 minuter. Värm ugnen till 200 grader.

2. Skölj bort saltet från auberginerna och torka dem torra med hushållspapper. Sätt in dem med snittytorna uppåt i ugnen. Skeda ur köttet efter 15 minuter utan att skalen skadas.

3. Kör aubergineköttet, tomatpuré, socker, vinäger, citronsaft och pressad vitlök i matberedare med kniven monterad. Efter 20–25 sekunder tillsätt olivolja och kör några sekunder till. Smaka av med salt och peppar.

Fördela röran i de tomma skalen. Toppa med hackad timjan och färskriven parmesanost. Gratinera några minuter och servera med blandade blad, timjan och bröd.

För 4 personer, 50 minuter 2 auberginer 1/2 msk salt 1 msk tomatpuré 1 krm socker 1 tsk vitvinsvinäger 2 msk citronsaft 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja salt och peppar Att äta till: 1 dl färskriven parmesanost 1 msk hackad färsk timjan blandade blad bröd 16731139Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!