Godare fisk

Livsstil & fritid2017-03-25 07:33

Gör så här:

1. Blanda hackad bladspenat med hackad persilja och gräslök. Värm blandningen i vatten och grädde. Tillsätt vegetarisk grönsaksbuljong och koka upp. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Salta och peppra.

2. Se till att fisken är helt skinn- och benfri. Dela i portionsbitar och krydda med örtsalt och vitpeppar. Vispa upp ägg och grädde i en skål. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i äggblandningen och lägg dem direkt i medelvarm stekpanna med lika delar smör och rapsolja. Stek 2-3 minuter per sida.

3. Dela tomaterna på mitten och stek snittytan. Servera fisken med kokt potatis, citron, bladpersilja och stekta tomathalvor.

För 4 personer, 30 minuter 600 g torskfilé 2 msk vetemjöl 1 ägg 1 dl mager grädde 1 tsk örtsalt 1 krm vitpeppar smör och rapsolja Till stuvningen: 300 g hackad bladspenat 1 msk hackad persilja 1 msk hackad gräslök 2 dl vatten 1 dl mager grädde 1 tsk veg. buljongpulver 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten Att äta till: kokt potatis 2 stora tomater citron bladpersilja 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!