Genomstekt favorit

Livsstil & fritid2017-12-29 07:09

Gör så här:

1. Fräs hackade persiljestjälkar och hackad gul lök med en matsked smör i en kastrull. Tillsätt vin, vatten och kalvfond. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 5 minuter. Salta och peppra.

2. Hetta upp en stekgryta och bryn köttet i omgångar en knapp minut på båda sidor i lika delar smör och rapsolja. Krydda med salt och peppar efter vändningen. Lägg tillbaka allt kött i grytan och sila skyn över. Sjud under lock i cirka 5 minuter.

3. Stek tomathalvor och värm bönor. Servera köttet med sky och tillbehör tillsammans med potatisgratäng och blandad sallad.

För 4 personer, 20 minuter 600 g entrecote i skivor smör och rapsolja salt och svartpeppar Till såsen: 1/2 gul lök 1 dl grovt hackade persiljestjälkar 1 1/2 dl rödvin 3 1/2 dl vatten 1 1/2 msk konc. kalvfond 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 1 msk kinesisk soja Att äta till: potatisgratäng eller stekt potatis haricots verts grillade tomater blandade blad 16731137Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!