Frasig fisk

Livsstil & fritid2017-03-28 07:09

Gör så här:

1. Separera äggen. Vispa äggulorna med senap till en pösig smet. Tillsätt oljan, först droppvis därefter i fin stråle under konstant vispning. Smaksätt med vinäger, finhackad pickels, dragon och curry.

2. Dela fisken i fyra portionsbitar. Salta och peppra lätt och vänd bitarna i vetemjöl, uppvispad äggvita och ströbröd. Stek i rikligt med rapsolja så den får en knaprig yta.

3. Servera med remouladsås, skalade räkor, rostad lök, citron och kokt potatis. Lättkokta ärtor är bästa grönsaken till den här rätten.

För 4 personer, 40 minuter 600 g torskfilé 3 msk vetemjöl 3 äggvitor 2 dl veteströbröd salt och peppar rapsolja Till såsen: 3 äggulor 1 tsk dijonsenap 3 dl rapsolja 1/2 tsk vitvinsvinäger 3 msk finhackad pickels 1 tsk smulad dragon 1/2 tsk curry Att äta till: skalade räkor rostad lök kokt potatis ärtor citron 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!