Klockan närmar sig två och lunchrusningen på Lövångers Pizzeria & Grill har lagt sig för dagen. Utomhus yr snön men inomhus råder lugnet. Framme vid kassan möts vi av ett stort leende.
– Välkomna! Ni får ursäkta att jag inte är så bra på svenska. Kan vi ta det på engelska? frågar ägaren Bruce Alnakhal med brittisk accent.
När vi tagit plats vid ett av borden sträcker han ogenerat fram sin mobil för att visa en bild. Även om den har några år på nacken syns det tydligt att den föreställer honom, spraytannad och poserande på en scen endast iklädd små kalsonger.
– Det här var på brittiska mästerskapen i bodybuilding, jag vann det fem gånger. Sista gången jag tävlade var 2007, berättar han.
Bruce växte upp i Chelsea i London och intresset för kroppsbygge startade redan i tonåren. Som vuxen spenderade han dagligen flera timmar på gymmet och på kvällen arbetade han som vakt på några av Londons största nattklubbar.
– Främst vid Piccadilly Circus och Leicester Square. London är en tuff plats på natten och det var ofta slagsmål, så det krävdes att man var stor och stark för att klara av jobbet, förklarar han.
Det var också på gymmet som han träffade som sin fru, Mariam. Hon var där på semester och kärleken var snart ett faktum. Två år senare, 2010, flyttade han med henne till Skellefteå och i dag bor de på Morö backe med sina två barn.
Inför flytten hade han besökt Sverige två gånger, under sammanlagt sju dagar.
– Min första tanke var "Vad kallt det är!". Ungefär som i dag, konstaterar han och tittar ut genom fönstret.
Som ny i Skellefteå fick han varken jobb som vakt eller fitnessinstruktör, istället började han hjälpa till hos sin svåger på Kågegrillen som lärde honom allt om att baka pizzor och driva eget. Så småningom köpte han en pizzeria på Morö backe som han drev i ett år innan han sålde den.
Nu äger han Lövångers Pizzeria & Grill sedan ett halvår tillbaka. Där arbetar han tolv timmar om dagen - varje dag.
– Vardagen ser väldigt annorlunda ut från när jag bodde i London. Allt händer oftast på samma gång och det är ett ganska stressigt jobb. Jag ska ta kassan, svara i telefon, laga mat och servera. Det är mycket slit, erkänner han.
Han ställer sig vid bakbordet och tar fram en degklump som han snabbt knådar ut. Han kastar skickligt upp den i luften innan han breder ut tomatsås och strör över ingredienser. Pizzan behöver bara vara inne i ugnen i några minuter innan den är färdig. Väl ute ur ugnen ber han oss att provsmaka.
– Svara ärligt vad ni tycker, jag vill gärna veta, säger han ödmjukt.
Det är tydligt att han är mån om att gästerna ska tycka om maten.
Då och då smyger sig några svenska ord in i samtalet, utan att han tänker på det. Under det kommande året ska han försöka bli bättre på språket och börja träna igen, berättar han. Trots att han saknar livet i London trivs han med vardagen i Skellefteå.
– Det är så lugnt och stilla här, en bra plats för barnen att växa upp på. Men jag har inte sett någon hockey än, jag kommer ju från en fotbollsnation!