Fördel fiskgryta

Livsstil & fritid2017-03-21 07:33

Gör så här:

1. Se till att fisken är tinad. Hacka den gula löken fint och fräs med smör i en kastrull eller låg gryta. Späd med krossade tomater, vatten och vinäger. Smula i en fiskbuljongtärning och tillsätt hackad dill. Salta och peppra.

2. Koka upp och sjud utan lock i 2 minuter. Tillsätt fisk i bitar och lägg på locket. Sänk värmen och låt sjuda i 6 minuter. Dra kastrullen från värmen och vänta 2-3 minuter innan grytan serveras.

3. Kokt potatis, tomat och citron smakar gott till, men den kan även serveras med ris, bulgur eller couscous. Rostat vitt bröd smakar gott till.

För 4 personer, 20 minuter 600 g torskfilé, färsk eller tinad 3 dl krossade tomater 1/2 gul lök 1 msk smör 3 dl vatten 1 tsk vitvinsvinäger 1 tärning fiskbuljong 1/2 dl hackad dill 1 tsk salt 1 krm vitpeppar Att äta till: kokt potatis tomater citron rostat vitt bröd 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!