Fiskpiccata med linscouscous

Piccata är en italiensk klassiker som innebär att man panerar med ost- och ägg. Resultatet blir som en omgivande omelett.

Fiskpiccata med linscouscous är vardagsmat som skiljer sig från mängden.

Fiskpiccata med linscouscous är vardagsmat som skiljer sig från mängden.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-03-20 06:41
undefined
Fiskpiccata med linscouscous är vardagsmat som skiljer sig från mängden.

För 4 personer, 25 minuter

400 g hokifilé

2 ägg

1 dl riven parmesanost

1/2 tsk paprikapulver

2 msk vatten

1/2 tsk salt

1/2 krm vitpeppar

1 dl vetemjöl

smör och olivolja

1 burk tomatsås (pastasås)

Till linscouscousen:

3 dl fullkornscouscous

1 dl röda linser

2 1/2 dl vatten

1 msk olivolja

1/2 tsk salt

Äta till

lättkokt broccoli och blomkål

blandade blad

dill

Gör så här

1. Vispa äggen lätt med fint riven parmesanost, vatten och kryddor i en bunke.

2. Koka upp vatten. Salta, lägg i linserna och sjud 10 minuter under lock. Vänd därefter ned couscousen och tillsätt olja. Ta kastrullen från värmen och låt dra några minuter under lock. Värm tomatsåsen.

3. Se till att fiskfiléerna är helt skinn- och benfria. Vänd dem först i vetemjöl och sedan i äggsmeten. Lägg direkt i medelvarm panna och stek i lika delar smör och olja. Stek fiskpiccatan varsamt 2 minuter per sida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!