För 4 personer, 25 minuter
400 g hokifilé
2 ägg
1 dl riven parmesanost
1/2 tsk paprikapulver
2 msk vatten
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
1 dl vetemjöl
smör och olivolja
1 burk tomatsås (pastasås)
Till linscouscousen:
3 dl fullkornscouscous
1 dl röda linser
2 1/2 dl vatten
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
Äta till
lättkokt broccoli och blomkål
blandade blad
dill
Gör så här
1. Vispa äggen lätt med fint riven parmesanost, vatten och kryddor i en bunke.
2. Koka upp vatten. Salta, lägg i linserna och sjud 10 minuter under lock. Vänd därefter ned couscousen och tillsätt olja. Ta kastrullen från värmen och låt dra några minuter under lock. Värm tomatsåsen.
3. Se till att fiskfiléerna är helt skinn- och benfria. Vänd dem först i vetemjöl och sedan i äggsmeten. Lägg direkt i medelvarm panna och stek i lika delar smör och olja. Stek fiskpiccatan varsamt 2 minuter per sida.