En grön måndag

Livsstil & fritid2017-12-18 07:07

Gör så här:

1. Tvätta och dela potatisarna i klyftor. Skala och skär rödlök och rotsaker i bitar. Tippa ut allt på ugnsfast fat och ringla över olja. Krydda med hackad, färsk rosmarin, flingsalt och svartpeppar. Rosta i ugnen på 225 grader i 10–15 minuter.

2. Fräs hackad gul lök, tomatpuré, olivolja och hackad persilja i kastrull. Späd med vatten, tillsätt buljongtärningar, lagerblad och en redning av majsstärkelse löst i vatten. Låt koka upp och sjuda i 10 minuter.

3. Vänd ned rotsakerna och låt det fortsätta att sjuda sakta några minuter eller till dess rotsakerna är mjuka med visst tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar.

För 4 personer, 35 minuter 6 fasta potatisar 2 rödlökar 2 morötter 1 liten kålrot 2 palsternackor 1/2 rotselleri 2–3 msk rapsolja 3 kvistar rosmarin flingsalt och svartpeppar Till tomatskyn: 1 liten gul lök 1 dl hackad persilja 2 msk olivolja 1 liter vatten 4 msk konc. tomatpuré 2 tärningar vegetarisk buljong 1 lagerblad 2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!