Cevapcici

Cevapcici från Balkan är en välkryddad tolkning av köttfärsjärpar. Här använder vi en stark ajvar relish som smaksättare till färsen och sås.

Gillar man välkryddad mat är cevapcici från Balkan ett säkert kort.

Gillar man välkryddad mat är cevapcici från Balkan ett säkert kort.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-11-21 06:35
undefined
Gillar man välkryddad mat är cevapcici från Balkan ett säkert kort.

För 4 personer, 35 minuter

500 g blandfärs 70/30

1 ägg

2 msk stark ajvar relish

2 vitlöksklyftor

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

rapsolja

Till såsen:

2 dl grädde

2 dl vatten

2 msk stark ajvar relish

1 msk rökt paprikapulver

1 msk konc. kalvfond

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

300 g potatis, fast sort

2 auberginer

1 gul lök

1 tsk spiskummin

salt och vitpeppar

2 tomater

bladpersilja

Gör så här:

1. Skär potatisen i klyftor, auberginerna i bitar och hacka löken grovt. Blanda och krydda med spiskummin, salt och vitpeppar i ugnsfast form. Ringla över rapsolja och rosta tillbehören i ugen på 200 grader i 20–25 minuter.

2. Blanda köttfärs med ägg, ajvar relish, riven vitlök, salt och peppar. Forma avlånga järpar och genomstek i rapsolja i 7–8 minuter med flera vändningar. Lock på pannan snabbar på genomstekningen mot slutet.

3. Koka upp grädde, vatten, ajvar relish, rökt paprikapulver och fond. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Servera med tomatklyftor och persilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!