Redan i hallen doftar det av nybakat bröd. Inne i köket står Lars Allgulander och förbereder lunchen. Han har precis påbörjat en anställning som kock på Skellefteå friförskola Utflexi Varuträsk.
– Jag blev ombedd att söka jobbet. Tanken hade jag nog inte kommit på själv, men det kändes rätt på en gång. Jag har full frihet att laga den maten jag vill. Förra veckan gjorde jag pannkakstårta till mellanmål, säger han och skiner som en sol.
Lars Allgulander är utbildad kock och har alltid jobbat hårt. Redan under skoltiden började han att jobba extra på kvällar och helger som kock på Restaurang Malmia. Dessutom spelade han handboll och tränade upp mot fyra gånger i veckan samt spelade matcher på helgerna. Han insåg ganska snabbt att restaurangbranschen inte gick att kombinera med idrottandet. Det var bagaryrket som blev lösningen. Så småningom blev han egenföretagare i branschen och för fyra år sedan var han med och startade sportbaren och nattklubben Allstar.
– Det var en perfekt kombination. När nattklubben stängde så öppnade bageriet, säger han skämtsamt och fortsätter lite allvarligare:
– Då var det nytt och kul. Jag upplevde det aldrig som tungt. Att jobba med nya projekt har alltid varit roligt, men jag blir rastlös när det bara lunkar på. Slentriandrift är inget för mig.
Nu är företagen sålda och ett helt nytt liv som anställd har påbörjats.
– Här får jag bättre arbetstider och behöver ”bara” jobba heltid. Nu har jag världens bästa kritiker. Barn är brutalt ärliga och gillar de inte maten så äter de inte, säger han och bär ut fiskgratängen till de hungriga barnen.
Det var en perfekt kombination. När nattklubben stängde så öppnade bageriet.