Asiatisk sallad

Nya kryddor får kycklingsalladen att överraska i smak. Gillar man koriander är det här ett recept att spara.

Livsstil & fritid2015-05-28 04:00

Gör så här:

1. Hetta upp en panna och tillsätt sesam- och rapsolja. Lägg i kycklingen och krydda med spiskummin, salt och peppar. Vänd runt någon minut, sänk värmen och lägg på lock. Låt stå på svag värme i 6–7 minuter. Dra pannan från värmen och låt svalna.

2. Blanda samman dressingen och ställ den kallt i väntan på servering.

3. Skär grönsakerna i små bitar. Dela kycklingen, också den i mindre bitar. Lägg upp grönsaker, fortsätt med kyckling och toppa med dressing och färsk koriander. Om man vill kan allt kryddas med extra chili före servering.

För 4 personer 35 minuter 500–600 g benfritt kycklingkött 1 tsk sesamolja 1 msk rapsolja 1 tsk mald spiskummin salt och peppar Till salladen: 1 huvud isbergssallad 1 röd paprika 1 rödlök 3 tomater 1 liten gurka Till dressingen: 2 dl gräddfil 3 msk majonnäs 1 msk mild vitvinsvinäger 1 tsk thailändsk röd curry 1 tsk flisad, torkad chili Att äta till: färsk koriander bröd 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!