Förtroendet för Sveriges livsmedelsförsörjning rasar

En ny Sifoundersökning som Norrmejerier låtit göra visar att sex av tio svenskar, 62 procent, har som följd av coronapandemin fått minskat förtroende för att Sveriges matproduktion är tillräcklig för att försörja hela befolkningen.

Tydligast är trenden med minskat förtroende för att matproduktionen i Sverige ska räcka till bland invånare i Norra Sverige och Göteborgsområdet.

Tydligast är trenden med minskat förtroende för att matproduktionen i Sverige ska räcka till bland invånare i Norra Sverige och Göteborgsområdet.

Foto: Jan Lindmark

Livsmedelsindustrin2020-06-24 08:35

–  Coronapandemin har gjort det tydligt att Sverige måste producera mycket mer av sin egen mat. För en stabil svensk livsmedelsförsörjning behöver vi ta vara på alla unika förutsättningar runt om i landet och matcha dem med olika typer av matproduktion, säger Anna-Karin Karlsson, hållbarhetsdirektör på Norrmejerier i ett pressmeddelande.

Tydligast är trenden med minskat förtroende för att matproduktionen i Sverige ska räcka till bland invånare i Norra Sverige och Göteborgsområdet. Där har uppåt sju av tio, 66 respektive 70 procent, fått minskat förtroende.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!