”Lite ljusare, lite finare och lite formellt”

Förra året sken solen över Stadsparken i Skellefteå när röda mattan rullades ut, men i år visade sig inte vädret från sin allra bästa sida. Trots det var humöret på topp hos gästerna vid årets studentbal. ”Jag är glad att det inte regnar”, säger Linn Lindquist som tillsammans med Filippa Karlsson och Magda Mustafa var först att gå över röda mattan.

24 maj 2019 19:56

Det var strax efter klockan fem på fredag eftermiddag som paren gjorde entré. Förra året var 270 personer anmälda. I år ännu fler, närmare bestämt 345 personer som trotsade snålblåst, kyla och regntunga skyar för att gå över röda mattan. Som vanligt samlades många nyfikna för att applådera, fota och följa paren på vägen in mot Verandan, där årets studentbal hölls.

Vimmel: Studentbalen – se de finklädda på röda mattan

Men trots att en och annan frös rätt ordentligt lät sig paren fotas och flera kom i öppna bilar.

– Det är ganska kallt, men det blir nog en bra kväll, konstaterade Therese Karlberg, som tillsammans med Alvin Gustafsson, kom i en öppen bil.

Tema

Årets tema är ”En natt på slottet”.

– Vi har tänkt att det ska vara lite ljusare, lite finare och lite formellt, säger Josefine Åström, ordförande i Skellefteå elevkår och en av totalt sju gymnasieelever som ingår i arrangörsgruppen.

Arrangören: ”Jag har jobbat lite extra mycket med årets bal”

För tredje året är hon med och fixar och i år är hon själv en av gästerna. Även om hon tycker det är kul att delta i förberedelserna och att göra sig i ordning ser hon mest fram emot maten.

– Jag älskar att äta, så det blir nog det bästa, säger hon och skrattar gott.

Det här ska gästerna äta

Menyn

När det gäller menyn så innehöll årets bland annat lax, morötter, griskött och Västerbottenspaj. Kocken Henrik Larsson, som svarat för maten vid studentbalen flera år, säger att fler och fler balgäster önskar vegetarisk kost. Något han tycker är kul. I år har 25 personer beställt vegetarisk mat och två personer ska äta veganskt.

– Till nästa år kanske hela förrätten blir vegetarisk, säger han.

Här kan du se hela Norrans direktsändning från röda mattan:

Studentbalen: Se hela sändningen i efterhand
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Karin Israelsson

Ämnen du kan följa