Lärare i inlandet erbjuds hjälp med distansundervisning

I coronavirusets spår erbjuds nu gratis hjälp till lärare i Västerbottens och Norrbottens inland som behöver genomföra distansundervisning.

26 mars 2020 11:32

Bakom erbjudandet står Högskolan i Gävle och kommunalförbundet Akademi Norr. Högskolan i Gävle är känd för sin expertis inom distansutbildningar, då hälften av studenterna läste via nätbaserade kurser redan innan virusets utbrott.

Erbjudandet riktar sig till lärare och utbildare i de tretton kommuner som samverkar i Akademi Norr, däribland Norsjö, Malå, Arvidsjaur och Arjeplog.

– Tankarna på att erbjuda sådan fortbildning fanns redan innan coronaviruset. Men i och med den utveckling som nu skett i vårt samhälle tog vi initiativ till att trycka på startknappen nu omgående, säger Martin Bergvall, verksamhetschef på Akademi Norr, i ett pressmeddelande.

Claes Westelius, ansvarig för Digital Learning Lab vid Högskolan i Gävle, berättar att innehållet anpassats utifrån rådande läge:

– Det är en sorts första hjälpen där vi ger tips och svarar på frågor. Vi ser att det finns ett enormt behov nu när så många ska driva undervisning via distans.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa