Succé för Norrans valvaka – här ser du den i efterhand

Norran har i år genomfört den största satsningen någonsin på valbevakningen och det hela avslutades med en direktsänd valvaka på söndagskvällen. Över 4000 personer såg livesändningen, där Norran bland annat besökte valvakor i Malå, Norsjö och Skellefteå.

10 september 2018 18:00

– Fantastiskt roligt att intresset var så stort! I en valrörelse blir det ofta fokus på riksdagspolitiken, men det här visar att det finns en stor efterfrågan på lokal politikbevakning, säger Norrans chefredaktör Marcus Melinder.

Är detta något Norran kommer att göra fler gånger i framtiden?

– Ja, med tanke på den här succén så kommer vi alldeles säkert att göra den här typen av sändningar igen.

På Norran började valbevakning redan i vintras, då mediehuset presenterade en egen opinionsundersökning. En undersökning som sedan har legat till grund för en hel del av den journalistik som sedan gjorts under valrörelsen.

Dessutom har Norran satsat på webbsända politikerutfrågningar, granskningar av den lokala politiken, debatter och mycket mer.

Vilka reaktioner har du fått angående debatterna i Malå, Norsjö och Skellefteå?

– Att det är bra att vi har gjort detta. Politikerna själva har sett dessa debatter som en möjlighet att nå ut till sina potentiella väljare och intresset har varit stort. Jag hoppas verkligen att vår bevakning har underlättat valet för våra läsare, säger Marcus Melinder.

Missade du valvakan? Här ser du den i efterhand:

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Christoffersson

Ämnen du kan följa