Östra Navet: Notan hittills för utredning av skenande kostnader

Fabriken-utredningen har hittills kostat 346 324 kronor. Men taxan tickar på – utredningen beräknas vara klar först till påsk.

22 mars 2019 06:15

Det var i oktober 2018 som Skellefteå Industrihus beställde utredningen av de skenande kostnaderna vid Östra Navet, det vill säga tidigare Fabrikenprojektet.

Advokatbyrån som utför granskningen är experter på entreprenadjuridik och har till dags datum fakturerat 346 324 kronor, exklusive moms.

Skellefteå Industrihus kommer även fortsättningsvis att ta stöd av denna eller andra konsulter, bland annat vid avtalsförhandlingar och upphandlingar.

Anlitat projektledare

Åsa Andersson, tf vd för Skellefteå Industrihus, berättar att de under samma tidsperiod också anlitat en konsult som huvudprojektledare, Patrik Larsson. Han har dels varit inblandad i utredningen av kostnaderna, men ska som projektledare finnas med tills projektet är avslutat.

Patrik Larsson har hittills kostat Skellefteå Industrihus 302 796 kronor exklusive moms. I takt med att projektet färdigställs kommer hans tid successivt att minska, enligt Åsa Andersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jenny Petersson

Ämnen du kan följa