Maria – en kvinna med stor drivkraft

Vintermarknaden har minskat men kringarrangemangen har ökat. En av dem som ser till att det bjuds på arrangemang under marknaden är Maria Söderberg. Hon har ett driv som ingen annan. ”Jag är en folkrörelsemänniska som gillar att organisera”, säger hon själv.

10 mars 2019 18:49

Maria pendlar mellan Arjeplog och Stockholm, där hon också bor. I Stockholm har hon sina vuxna barn.  Hon älskar sin hembygd och har försökt att få sina barn att flytta till Arjeplog men inte lyckats så bra hittills. Maria står för många av arrangemangen runt vintermarknaden, men det är bara en liten del av alla arrangemang hon skapar i kommunen och alltid utan egen vinning. Top of Arjeplog är en av hennes evenemang, toppbestigningarna har hon sedan spridit till Arvidsjaur, Älvsbyn, Piteå och Stockholm.

– Det är ingen skrivbordsprodukt, jag är ute själv och känslan av att ha bestigit en topp är obeskrivlig, säger hon.

I Stockholm studerar hon historia på Stockholms universitet, där har hon grottat ner sig i Vildmannen, personen som pryder Lapplands landskapsvapen. Maria höll en föreläsning om Vildmannen på Silvermuseet.  Det blev en historisk resa långt tillbaks i tiden.

Maria har många strängar på sin lyra. Skribent, fotograf, turistentreprenör och egen företagare är några titlar hon kan sätta på sitt CV. Hon är också en god ambassadör för Arjeplog.

– Jag har min skrivarlya i Stockholm. När jag kommer till Arjeplog då vill jag göra saker. Jag vill träffa människor och vara ute i naturen. Det finns så många fina människor här och jag blir glad över alla möten, det är en enorm njutning att vara i Arjeplog, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ann-Christine Holmgren

Ämnen du kan följa