Sommaren 2019 jobbade Björn Bergström, som driver vildmarkscampen White Mountain Lodge, med Fredrik Trägårdh och de skapade Burger n´Beer Bar, som hade öppet – och fullt – ett par dagar i veckan från midsommar till slutet av sommaren.
”Något annorlunda”
Nu är det klart att det blir en fortsättning. Björn Bergströms partner det här året blir Erik Brännström, Vilda Kocken, välkänd tv-profil.
– Jag och Björn har varit i kontakt ganska länge. I vintras presenterade jag en idé för honom, berättar Erik Brännström för Norran.
– Vi kommer att göra något helt annorlunda mot det som gjordes i fjol.
Allt lokalt
Konceptet bygger på att all mat ska göras över öppen eld, hela djuret ska användas och allt ska vara lokalt.
Vi ska göra ett test och om det går bra kommer vi bara att köra med lokala råvaror.
– Vi skissar nu på ett utekök där vi ska laga till allt. Vi knyter an till bygden. Vi ska göra ett test och om det går bra kommer vi bara att köra med lokala råvaror. Det enda jag tror inte finns i trakten är salt. Vi kommer inte att använda chili utan sådant som finns i naturen runt och omkring Kalvträsk, berättar Erik Brännström.
Byggs ut
Restaurangen planerar att ha öppet en eller två dagar i veckan. Exakt öppethållande blir klart närmare sommaren. Dessutom ska restaurangen byggas ut med fler sittplatser än 2019.
– Vi vill inte lägga öppethållanden så att de kolliderar med andra lokala arrangemang. Vi vill att det ska bli bra för alla, säger Erik Brännström.