Öppen artikel: Försvunna Carola – detta har hänt

Carola Hällberg, 53 år, från Kåge har varit försvunnen sedan den 12 december. Flera stora sökinsatser har genomförts och tusentals privatpersoner har engagerat sig i sökandet. Nu har hon hittats. Här är en summering av vad som hänt.

Carola Hällberg saknas sedan 12 december 2020.

Carola Hällberg saknas sedan 12 december 2020.

Foto: Malin Christoffersson/Privat

Kåge2021-03-25 14:00

Carola Hällberg anmäldes försvunnen den 12 december 2020. Hennes bil påträffades på söndagen den 13 december i Boviken, ute på en lägda, vid skogsbrynet vid väg 861. 

Under veckan som följde deltog hundratals frivilliga i Missing Peoples sökningar och även polispatruller, hundförare, hemvärnet, jaktlag och en polishelikopter deltog i sökandet, som utgick från Bovikens bönhus. 

Fler sökinsatser har genomförts under vintern och tusentals människor har gått med i Facebook-gruppen "Carola är försvunnen". Runt om i länet har lappar satts upp och information har även spridits på bussar i Skellefteå och Umeå.

Försvinnandet utreds som ett ärende på avdelningen för grova brott.

– Som poliser måste vi vara öppna för allt. Det kan ligga ett brott bakom eller hon kan ha gett sig av frivilligt, det vet vi inte, sade polisinspektör Anders Isaksson till Norran i en tidigare intervju.

undefined
Så här ser kvinnan ut som är försvunnen.

Ett fåtal tips som bedöms relevanta har kommit in till polisen. Bland annat tror sig ett vittne ha sett Carola, eller någon som liknar henne, på bron över E 4 vid hundkapplöpningen vid 14.30–14.45 den 12 december. 

Söndag 21 februari arrangerade familjen en ljushyllning för att hedra försvunna Carola och många passade på att tända ljus.

På onsdagen den 17 mars hittades en avliden kvinna i skogsterrängen i Fällbäcken, ungefär en kilometer sydost om den plats där Carolas bil hittades i Boviken. 

– I dagsläget tyder inget på att kvinnan som hittats har blivit utsatt för något brott, men av rent utredningstekniska skäl har det startats en förundersökning för vållande till annans död. Det görs alltid när personer varit avlidna länge och det är så här udda, säger Anders Isaksson.

Den 25 mars meddelande polisen att kroppen identifierats och att det är Carola Hällberg som nu hittats. Familjen meddelar att de är tacksamma för allt stöd men att de nu vill lämnas i fred och att Facebook-gruppen ”Carola är försvunnen” kommer att stängas ner.

LÄS MER:

De hittade kroppen – tack vare hundarna: ”Overkligt”

Här hittades kvinnan: ”Högst troligt att det är mamma”

Läs även intervjun med Carolas familj: ”Vi vet aldrig när det tar slut"

Stämningsfullt när Carola hedrades – se när lyktorna stiger mot himlen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!