I hotellköket som en gång i tiden inrymde Jörnsköket, arbetar Erik Brännström och Rickard Möller sedan två veckor tillbaka med att producera såser. Grundstommen i såserna är blåbär, lingon och hjortron.
– Vi satsar på lokala produkter och använder oss inte av några konstgjorda tillsatser, berättar Rickard.
Idag ligger produktionstakten på 100 flaskor om dagen.
– Men vi kommer successivt att öka produktionen till 1000 om dagen och fler kommer det också att bli, liksom fler produkter, berättar Rickard.
När produktionstakten ökat är det hela Sverige som gäller och de siktar också på export av såserna.
– Det finns helt enkelt en enorm potential. Nu ska vi köpa en förpackningsmaskin så att vi kan komma bort från den manuella hanteringen, säger Rickard.
I fredags gick startskottet för den nya satsningen när Vilda kocken-såserna, som går under varumärket c/o Lappland började säljas hos Ica Kvantum i Skellefteå.
– De kommer också bland annat att finnas på andra Ica-butiker i norra Sverige och hos Coop Nords butiker, berätta Erik.
c/o Lappland har också planer på att anställda folk.
– Vi ska till exempel se om det är möjligt att samnyttja personal med hotellet, säger Rickard.
Erik berättar att idén bakom såserna föddes redan när han arbetade som kock på restaurangen Disponenten i Ursviken.
– Jag blev faktiskt först i världen med att skapa såser med bär som råvara, avslutar Erik Brännström.