Under torsdagen fick Jörns Badhus nya ägare när de skrev på köpeavtalet hos konkursförvaltaren Simon Engman, Kaiding. Nybildade Jörns Bad & Sport ägs av Daniel Peterson, Jenny Bergqvist och Örjan Berglund. Genom Storklinta Skidcenter driver de sedan tidigare både skidanläggningen i Storklinta och Svansele Vildmarkscenter.
– Jörns Badhus är ett bra kompliment till dessa. Det blir ytterligare en anläggning fylld av aktiviteter. Vi tror på en lysande framtid för Jörn, säger Daniel Peterson.
Efter att Badhusets Vänner gick i konkurs i februari har badhuset varit stängt medan verksamheten i sporthallen rullat på som vanligt med hjälp av kommunen. I sporthallen är det aktiviteter i stort sett varje kväll.
– Jörnsborna, med Bergströms Åkeri i spetsen, gjorde ett fint ideellt jobb för att hålla verksamheten igång månaderna innan konkursen och nu tar vi vid efter dem, säger Örjan Berglund.
När det gäller anläggningarna ska det nu till ett renoveringsjobb under de närmaste två månaderna och badhuset kommer att öppnas igen i samband med skolstarten till hösten den 15 augusti.
Den största förändringen sker i gymmet som blir ett obemannat 24/7-gym som man hoppas kunna öppna i juni.
– Det ska vara öppet dygnet runt vilket ökar Jörnsbornas möjlighet att träna regelbundet. Vi ska också fräscha upp maskinparken, berättar Daniel.
De nya ägarna kommer även att bygga om entrén och fräscha upp cafédelen. Dessutom ska det byggas en nödutgång i källarplanet, vilket är ett krav från brandmyndigheterna.
– När det gäller sporthallen har vi på gång ett avtal med Skellefteå kommun som då kommer att stå för uthyrningen. Där kommer vi i ett första skede att byta ut belysningen. Kommunen kommer också att hyra in sig i badhuset för skolelevernas simundervisning, säger Daniel och inflikar att samarbetet i samband med köpet fungerat mycket bra med kultur- och fritidsförvaltningen.
– De har varit mycket tillmötesgående och vår personal som ska sköta badhuset kommer att utbildas av dem både vad gäller livräddning och när det gäller de tekniska bitarna i att driva ett badhus, inflikar Örjan.
Han konstaterar att energikostnaden som tidigare legat kring 700 000 kronor är den största utmaningen.
– Det gäller för oss att hitta bra lösningar både på intäkts- och utgiftssidan. Priserna för badandet kommer vi att lägga på samma nivå som i de kommunala badhusen, avslutar Daniel Peterson.