Jabar Amin drar tillbaka sitt namn: ”Ställer inte upp för omval”

Jabar Amin (MP) ställer inte upp för omval till riksdagen. Det meddelar han i ett pressmeddelande.

6 december 2017 16:09

Det rapporterar Västerbottens-Kuriren.

– Det är allmänt känt att jag har tillhört en av de kritiska rösterna i Miljöpartiets riksdagsgrupp; kritisk mot flera av de förödande kompromisser som vår partiledning har gjort i regeringsställning och som nu har resulterat i ett allvarligt väljarras på 45 procent och omfattande medlemsflykt, säger Amin i ett pressmeddelande.

När Miljöpartiet i helgen presenterade resultatet av sitt provval i Västerbotten hamnade Jabar Amin etta på riksdagslistan. Ändå meddelar han nu att han inte ställer upp.

– Under den senaste tiden har jag dock börjat inse att förutsättningarna för ett nödvändigt och konstruktivt förändringsarbete att bedriva gröna systemförändrande frågor såsom kravet på arbetstidsförkortning, nedrustning och aktiv för fredspolitik, human flyktingpolitik, motstånd mot närmande till Nato, livsstilsförbättringar för miljöns skull, förhindrande av anslutning till handelsavtalet CETA med mera under rådande omständigheter är minimala. Just därför meddelar jag idag att jag inte längre vill ställa upp till omval som riksdagsledamot, säger Amin.

Patrick Krainer/ Västerbottens-Kuriren

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa