En skadad efter biljakt

En normal poliskontroll slutade i smärre kaos och en skadad i Bromma i Stockholm under fredagskvällen.

Två separata biljakter i Bromma under fredagskvällen ledde till en skadad och förd till sjukhus. Arkivbild.

Två separata biljakter i Bromma under fredagskvällen ledde till en skadad och förd till sjukhus. Arkivbild.

Foto: Per Karlsson/TT

Brott2021-10-29 23:55

När en civil polispatrull ville stoppa och kontrollera en bilförare på Ulvsundavägen i Bromma strax efter 20.30 på fredagskvällen valde föraren att i stället köra ifrån polisen och en biljakt inleddes.

– Förföljelsen tog slut ganska snabbt när föraren krockade med en annan bil som inte hade med händelsen att göra, och den påkörde personen, en man i 30-årsåldern skadades och fick föras till sjukhus, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Bilföraren som polisen ville stanna, en man i 20-årsåldern, greps på platsen och misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Samtidigt Ulvsundavägen upptäcker en annan polispatrull en rödljuskörning en bit bort på och försöker stoppa bilföraren, som också vägrar stanna.

– Patrullen börjar förfölja bilen men jakten avbryts på grund av hastigheten och att det är rörigt i trafiken efter den första olyckan, men föraren fortsätter och försöker tränga sig fram vid olycksplatsen och kör nästan på en polisman samt skrapar flera bilar, säger Daniel Wikdahl.

Föraren lyckas forcera olycksplatsen och försvinner från platsen men bilen hittas en bit bort övergiven och en hundpatrull spårar en man i 20-årsåldern som nu är mistänkt för försök till grov misshandel, grov vårdslöshet i trafik samt för att inte ha stannat vid polismans tecken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!