Hemma efter ett 170 mil långt äventyr: ”Det känns lite overkligt att vara i mål”

Den 11 juli paddlade Ida Lindström i väg från Långnäsudden för att lägga Norrlands vatten, berg och vägar under sig. I eftermiddags rullade hon in i Skellefteå igen. ”Det känns lite overkligt att vara i mål. Jag har inte förstått det än och det kommer nog ta några dagar innan jag gör det.”

25 augusti 2016 18:30

Den sista etappen inledde hon på torsdagsmorgonen en mil ovanför Jörn.

– Jag hade tänkt cykla till Jörn i går kväll, men så hittade jag en så jäkla bra tältplats så jag stannade där.

Hon började som sagt på havet och paddlade från Långnäsudden och upp till Haparanda. Därifrån blev det cykel upp till Treriksröset och sedan väntade resans största utmaning: en 60 mil och en månad lång vandring ner till Hemavan.

Läs också: Välgörenhetsäventyr i Norrland

– Det var så långt, det tog aldrig slut. Och längs Nordkalottleden fick jag ordentliga skavsår. Jag vet inte om fötterna härdades eller om jag blev bättre på att ta hand om dem, men det blev i alla fall bättre, säger Ida Lindström, som inte heller hade speciellt tur med vädret.

– Det var fruktansvärt dåligt. Det var fint väder under paddlingen, men under vandringen var det bara sex dagar som helt hade uppehåll.

Väl i Hemavan så väntade en cykeltur hem till Skellefteå igen och nu på torsdagseftermiddagen nådde hon målet och de nära och kära som hade samlats för att ta emot henne.

– Det är klart att det är en lättnad och det är det här man har längtat efter alla gånger det har varit jobbigt, men det blir lite av en tomhet också. Vad ska jag göra nu?

När Ida Lindström inledde sitt äventyr hade hon som mål att samla in 10 000 kronor till Ung Cancer.

– Jag har fått in 14 000 kronor och nått mitt mål och det känns jättebra, säger Ida Lindström som både längs vägen och sociala medierhaft bra stöttning av både kända och okända.

– Det är så många jag inte känner som har peppat mig från dag ett. Det har gett mig så mycket energi och det är jag så tacksam för.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elisabeth Eriksson

Ämnen du kan följa