Morötter, olika typer av kål, ärtskidor, jordgubbar, sparris, kryddor och broccoli. I en kruka på altanen stoltserar en physalis. Men det är bara ett urval. Jorden kommer från Bokashikomposten och hönsen på gården bidrar med gödslet.
Vi står mitt i trädgårdslandet som tog form 2013. I höga träbänkar finns allt mellan himmel och jord och familjens minsting Oliver passar på att käka ett par morötter.
– Morötter är bäst, säger dottern Freja och hennes syster Lova håller med.
I familjen finns tre barn och Lova är den som är mest intresserad av odlingarna, även om alla tre gillar att äta det som odlas. Förutom morötter är grönkål en favorit.
– Den är godast om man smörsteker den, säger Freja.
Men även andra sorters kål och broccoli har strykande åtgång i familjen.
För Gabriella Nygren är odlingar ett stort intresse, men inte bara det. Hon tänker hållbart och det mesta på gården är genomtänkt.
Familjens höns får bidra med gödsel och jorden är till stora delar kompost. Hon har också startat bokashi-kompost, som är en typ av kompost där jord tillverkas av köksavfall genom fermentering med mikroorganismer.
– När jag gräver ner den ser det ut som vanliga matrester men den blir snabbt till näringsrik jord, säger Gabriella.
På andra sidan av gården finns fler typer av grödor. I alla bänkar och även i gångarna emellan har Gabriella lagt ut gräsklipp.
– Det håller bort ogräset och ger även bra med näring och så håller det kvar fukten så vi inte behöver vattna så mycket, säger Gabriella och tillägger att när hon skördat klart på hösten, så lägger hon ut mer.
Hon gillar att ta ut svängarna och hennes odlingar växer intresse. Hon har nyligen haft trädgårdssällskapet på besök för visning.
– Jag brukar också köra något nytt varje år, säger hon och pekar på ett par små plantor i en av bänkarna.
Det är pak Choi, en typ av asistisk sallad och förra året skördade hon tre majskolvar.
Familjen lägger ganska mycket tid, energi och fokus på att leva hållbart och odlingarna är en del, eller närmare bestämt en livsstil.
Det mesta frösås och Gabriella har delvis smittat av sig på barnen. Lovas rum är central för övervintring och även babykammare för vissa grödor.
– Det är helt okej, säger Lova och tillägger att hon brukar hjälpa till med odlingarna.
I växthuset har tomatplantorna sin plats, men Gabriella tycker det är lite för litet.
– Jag vill utveckla och planera för ett orangeri och sedan vill jag få in mer blommor i rabatten och jaa, jag tänker flytta om lite, säger hon och tittar sig omkring.
I bänkarna växer olika typer av kål och två jordgubbsland får också plats. Men mellan kålbladen sticker det upp långa blad, som inte verkar höra hemma där. Gabriella förklarar:
– Jag har satt både gul och röd lök bland kålen eftersom det håller bort ohyra.
Och naturligtvis har hon sparris. Plantorna har funnits på gården i två år och ska få växa till sig lite. Allt är välordnat och prydligt och Gabriella lägger en hel del tid på odlingarna. Nytta med nöje, kan man säga.
– Jag gillar att jobba i trädgården och vi har finare i den än inomhus, säger Gabriella och skrattar.
Både Freja och Lova nickar och himlar med ögonen.