Folkparken prisades i Globen – ”Otroligt smickrande”

Under torsdagen ägde en årlig kongress för Sveriges folkparker rum i Stockholm. Men det blev inte bara mingel – utan även prisutdelning. Bursiljum Folkpark var en av nio parker som fick en utmärkelse.

8 juni 2017 14:48

Under kongressen i huvudstaden presenterades under torsdagen de medverkande parkernas sommarscheman.

Men precis som åtta andra parker fick Bursiljum Folkpark också ta emot en statyett utförd av Ernst Billgren. Parken i Bursiljum lyftes fram för att de, i en förändrad och hård nöjesbransch, arbetar efter sina förutsättningar och regelbundet skapar ett sommarprogram som lockar både gammal och ung.

– Det här är ett hederspris, för det de gör är en kulturgärning, meddelade Ingmar Wallén, en av medlemmarna i musikgruppen The Boppers, som spelar i Bursiljum som en del av sin 40-åtsturné i sommar.

Ulf Aspbäck, som gör sitt första år som styrelseordförande i Bursiljums Folkparksförening, berättar att priset var en ”stor överraskning”.

– För mig var det otroligt stort att de bjöd ner oss. Att sedan få den här utmärkelsen, det är otroligt smickrande. Ett väldigt fint sätt att få uppskattning för det för det arbete som vi som by lägger ner helt idéellt. Det ger motivation att fortsätta driva det här, säger han.

Något firande har han dock inte hunnit tänka på.

– Nej, det var ju verkligen en överraskning det här. Det får kanske bli lite extra firande när The Boppers kommer till oss och spelar, säger Ulf Aspbäck.

Senast musikgruppen spelade i Bursiljum var 1979, berättar Ulf Aspgren.

– Då var jag bara barnet, men det är en spelning som jag, och förmodligen många andra som var där, aldrig kommer glömma.

Även att gruppen hörde av sig tidigare i år för att boka in en spelning var ett kvitto på att föreningen gör något rätt, menar Ulf Aspgren.

– Det visar att arbetet vi lagt ner så länge syns i musiksverige. Vi finns kvar på kartan. Förhoppningen är att vi kommer göra det även en längre tid framöver och att danskulturen kommer få fortsätta finnas även utanför städerna, säger han.

Nu återstår det bara att hitta en plats åt statyetten.

– Men placeringen får jag nog ta med mina styrelsekollegor, säger Ulf Aspberg och skrattar.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa