Festival med rätta känslan i Malå

Med gör det själv-anda, kreativitet och inställningen att ha kul kommer man långt. Det märktes tydligt under musik- och kulturfestivalen Lappland Woodstock i Malå.

11 augusti 2019 12:03

Med ljusslingor, skyltar med budskap som ”Love, Peace & Rock´n Roll” och diverse retroprylar såg arrangörerna till att skapa den rätta stämningen kring Park Malåborg.

Att banden trivdes gick inte heller att ta miste på.

– Kul, det är alltid roligt att vara i Malå, säger Christoffer Eriksson, gitarrist i One Man Short, ett av banden som spelade på fredagskvällen.

Scendebut

One Man Short har rötterna i Jokkmokksområdet, beskriver sin musik som pop-rock-blues och har spelat ihop i närmare tio år.

Betydligt mindre rutinerade är Fuzzy Orange, som kommer från trakterna kring Jörn och Boliden. De testade att gå upp på scenen på torsdagskvällen och gjorde sin första officiella spelning på lördagen.

– Det är något lite coolt med att göra debutgiget i Malå, tycker gitarristen Sebastian Hedlund, och får medhåll av basisten Andrea Modla och trummisen Felicia Eklund:

Tänker fortsätta

– Jag hoppas de kör nästa år igen, säger Andrea.

Vi gör vad som faller oss in, det finns ingen hejd, förutom att det inte får ta för lång tid.

Så lär det också bli, enligt Robert Oskarsson, en av arrangörerna i Far Out Pranksters. Han berättar att det har varit en toppenstämning under hela festivalen och att såväl band och besökare som arrangörerna själva känner sig nöjda.

– Vi kör efter filosofin ”man tager vad man haver”. Vi gör vad som faller oss in, det finns ingen hejd, förutom att det inte får ta för lång tid.

Bilar och strongman

Precis som i fjol innehöll evenemanget även en konstutställning. Dessutom var det i år flera kringarrangemang, bland annat bilutställning, drifting och en Lappland Strongmantävling där Erik Burvall från Norsjö tog hem segern.

Bakom kringarrangemangen står andra föreningar, vilket är nödvändigt och helt i linje med Far Out Pranksters filosofi.

– Det är skönt för oss att hålla det på den här nivån, säger Robert.

Lappland Woodstock

Lappland Woodstock genomfördes torsdag till lördag. Totalt uppträdde 14 band från Sölvesborg i söder till Jokkmokk i norr. Årets upplaga var den tredje i ordningen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Evelina Eriksson

Ämnen du kan följa