Ny oas erbjuder behandlingar för kvinnor på engelska

En ny oas för avkoppling och återhämtning har öppnat i Skellefteå. The Hideaway är ett engelsktalande, holistiskt terapirum för kvinnor som drivs av Nicola Foleher. Nicolas uppdrag är att hjälpa de kvinnor i Skellefteå som känner sig stressade, frånkopplade och frustrerade.

På The Hideaway möts gästerna av  Nicola Foleher, en livlig och vänlig brittisk kvinna som har 18 års erfarenhet av holistisk spaterapi.

På The Hideaway möts gästerna av Nicola Foleher, en livlig och vänlig brittisk kvinna som har 18 års erfarenhet av holistisk spaterapi.

Foto: Donna Richmond

Engelska2024-03-29 21:00

Ett nytt holistiskt terapirum för kvinnor har slagit upp dörrarna i stan. Här erbjuds kvinnor en exklusiv oas där man kan koppla av och ladda batterierna.

The Hideaway håller till i Saltzons lokaler, bredvid Sara kulturhus. Här vill Nicola Foleher skapa en plats där kvinnor kan fly undan vardagens stress och krav och njuta av massagebehandlingar

Saltzon och The Hideaway har en lugn atmosfär, med varm belysning från de många saltlamporna. Saltzons Felicia Ljungberg säger:

– The Hideaway känns som en bra förlängning av vår verksamhet eftersom Nicola arbetar med människors kroppar. Tillsammans tror jag verkligen att vi kan skapa lite lugn och avkoppling för alla i Skellefteå. Stress är en av de värsta farorna i vårt samhälle idag. Jag tror att Saltzon och The Hideaway tillsammans kan hjälpa till med det!

undefined
I Saltzons lokaler brinner ljusen.

På The Hideaway möts gästerna av Nicola, en livlig och vänlig brittisk kvinna som har 18 års erfarenhet av holistisk spaterapi. Efter att hon lämnade sitt liv i England för Skellefteå har hon känt sig lite rotlös. Att starta upp en verksamhet i Skellefteå har gett en nytändning.

– Jag har insett att mitt hjärta alltid kommer att bulta för holistisk terapi. För tre år sedan lämnade jag England för att flytta till Skellefteå. Sedan dess har jag känt mig lite vilsen och inte så säker på min plats i samhället. Men nu har en gnista återuppstått. Jag känner tillhörighet igen, säger Nicola.

undefined
Nicola Foleher använder en mängd olika aromaterapioljor i sina behandlingar.


Nicola tog ett beslut att fokusera sitt arbete helt på kvinnor – i alla åldrar, bakgrunder och kulturer.

– I vår snabba värld prioriterar vi kvinnor ofta andras behov, vilket ger lite tid för egentid. Det är där jag kommer in. Jag brinner särskilt för att stötta kvinnor som nyligen flyttat till hit. Jag minns att jag kände mig stressad, frånkopplad och överväldigad när jag först kom.

Nicola Foehler erbjuder olika typer av massage och behandlingar, som till exempel zonterapi. Hon kombinerar tekniker från indisk huvudmassage, hawaiisk lomi lomi, och ayurvedisk massage och strävar efter att kunderna ska känna sig mer avslappnade och återhämtade efter sitt besök.

Nicola Foehler har ett tips till andra nyanlända som funderar på att starta företag. 

– Nå ut och prata med människor i liknande branscher. De flesta verkligen är villiga att hjälpa till där de kan. Ge inte upp!

undefined
Saltzon har en lugnande atmosfär.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!