Varnar för Omega 3–företaget

Konsumentverket har fått in flera anmälningar mot Omega 3 kost Nordic AB, och utreder nu vilseledande telefonförsäljning och leverans av obeställda produkter.

18 juni 2014 17:16

Sedan april har mer än 50 konsumenter anmält företaget, skriver Konsumentverket, som nu går ut med en varning på sin hemsida.

Företaget kontaktar konsumenter via telefon och påstår att de gått till final i en tävling, och att de har chansen att vinna 10 000 eller 15 000 kronor på Ica. Många konsumenter har fått intrycket att säljaren ringer från Ica, eller att Ica står bakom erbjudandet, trots att de inte har något med detta att göra.

I samband med detta erbjuder säljaren en förpacking med omega 3-kapslar för 39 kronor, samtidigt som en del konsumenter har uppfattat att det skulle vara helt gratis.

Vad konsumenten inte vet är att erbjudandet även innebär en prenumeration på kapslar, för 298 kronor per månad, och att betalningsfristen för fakturan endast är 10 dagar.

Svårt att ångra

Om man inte vill ha någon mer leverans måste man säga upp prenumerationen senast fyra dagar innan nästa leverans skickas ut. Eftersom den andra leveransen skickas ut bara 14 dagar efter säljsamtalet innebär det i praktiken att man måste säga upp prenumerationen några få dagar från att man mottagit den första leveransen.

En del av anmälarna som gjort detta och som därefter skickat tillbaka varan har dock fått besked från företaget att de inte mottagit returen och att betalningskravet därför kvarstår.

Flera anmälare menar även att de fått en leverans med faktura hemskickad utan att de över huvud taget har beställt något eller ens pratat med någon säljare.

Fick varor utan att ha beställtFinns fler Omega 3-fall
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Clara Törner