Stort intresse för konferens med Fredrik Reinfeldt som toppnamn

26 oktober 2015 13:51

Under årets upplaga av konferensen Nolia Ledarskap & HR, som genomfördes i Skellefteå 21-22 oktober, arrangerades både workshops och hölls föreläsningar av kända ledare med Fredrik Reinfeldt i spetsen. Scenen intogs också av lokala profiler som Skellefteå AIK:s ordförande Per Nordlund och Olov Hultdin från No Plan B.

350 deltagare fick under konferensdagarna också lyssna till kända föreläsare som Lottie Knutson, Alexander Holmberg, Darja Isaksson och Anita Shariati. – Vi är glada och stolta över att ha kunnat samla en rad intressanta föreläsare och att det blev ett så stort intresse för konferensen, säger projektledaren Johanna Blylod.

Deltagarna fick också vara medskapare genom workshops som hölls under konferensens båda dagar.

Per Nordlund intervjuades av moderatorn André Pops kring teambuilding. Han berättade om sin resa i styrelsen för Skellefteå AIK från konkursfärdig förening, med ett underskott på 7 miljoner kronor 1996, till att i år redovisa en vinst på 25 miljoner kronor. – Vi har en mycket engagerad klubbledning och en styrelse med bred kompetens vad gäller entreprenörskap, marknadsföring och juridik, berättar Per Nordlund. Han menar att en viktig framgångsfaktor är att föreningen har en spelidé som tränaren måste finna sig i. – På så sätt blir vi mindre känsliga för tränarbyten. I många andra föreningar har tränarna alltför stort inflytande. Per Nordlund betonar också vikten av att inspirera och visa uppskattning för alla de som utan ersättning jobbar i föreningen. – Därför arbetar vi som sitter i styrelsen också ideellt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa