Några kakor på ett fat har stranden i Boviken som bakgrundsmotiv. Andra godsaker har fotograferats vid Lejonströmsbron, Byske havsbad och liknande smultronställen.
Det lokala är en central tanke med Sofia Johanssons, Amei Chus och Josefin Holmströms UF-företag. De har skapat en bakbok där bakverken fotograferats på olika platser i Skellefteå. – Vi hoppas att man ska känna igen sig i bilderna, säger Josefin Holmström.
Tjejerna går tredje året på naturvetenskapliga programmet på Baldergymnasiet. Då ingår att göra ett gymnasiearbete. Många elever väljer att fördjupa sig i naturrelaterade ämnen.
– Vi ville göra något tillsammans. UF lät roligt – att få veta mer hur det fungerar att ha företag, säger Sofia Johansson.
Det tog inte lång stund innan de var överens om att de skulle göra en bakbok.
– Vi har alltid gillat att baka så det kändes roligt att göra en egen bakbok, säger Amei Chu.
– Den är riktad till alla som gillar att baka. Den är även anpassad så att recepten går att göra gluten-, laktos- och mjölkproteinfria, säger Josefin Holmström.
Cirka 25 av deras egna favoritrecept har lagts in i boken, ingen fiberskorpa så långt ögat kan nå.
– Vi har fått precis den inriktning vi ville ha – bara sötsaker, säger Josefin Holmström och ler.
Tjejerna har frågat runt och lyckats få en sponsor, en lokal Ica-affär, som hjälpt till med tryckkostnaden och även kommer att sälja några bakböcker inne i butiken.
Förutom via UF-företagets Instagram- och Facebooksidor kommer boken även att säljas på skyltsöndag i Skellefteå och i samband med UF-mässan i Umeå i mars.
– Det kommer att bli jätteroligt att vara med på mässan, säger Sofia Johansson.
Vad har varit roligast under den här tiden?
– Att vi fått fram en produkt. Det har varit ett hårt arbete men nu börjar det hända saker, säger Sofia Johansson.