UF-företag skapade en bakbok

Foto: Foto: Susanne Lindberg

Ekonomi, näringsliv & finans2015-11-26 20:27

Några kakor på ett fat har stranden i Boviken som bakgrundsmotiv. Andra godsaker har fotograferats vid Lejonströmsbron, Byske havsbad och liknande smultronställen.

Det lokala är en central tanke med Sofia Johanssons, Amei Chus och Josefin Holmströms UF-företag. De har skapat en bakbok där bakverken fotograferats på olika platser i Skellefteå. – Vi hoppas att man ska känna igen sig i bilderna, säger Josefin Holmström.

Tjejerna går tredje året på naturvetenskapliga programmet på Baldergymnasiet. Då ingår att göra ett gymnasiearbete. Många elever väljer att fördjupa sig i naturrelaterade ämnen.

– Vi ville göra något tillsammans. UF lät roligt – att få veta mer hur det fungerar att ha företag, säger Sofia Johansson.

Det tog inte lång stund innan de var överens om att de skulle göra en bakbok.

– Vi har alltid gillat att baka så det kändes roligt att göra en egen bakbok, säger Amei Chu.

– Den är riktad till alla som gillar att baka. Den är även anpassad så att recepten går att göra gluten-, laktos- och mjölkproteinfria, säger Josefin Holmström.

Cirka 25 av deras egna favoritrecept har lagts in i boken, ingen fiberskorpa så långt ögat kan nå.

– Vi har fått precis den inriktning vi ville ha – bara sötsaker, säger Josefin Holmström och ler.

Tjejerna har frågat runt och lyckats få en sponsor, en lokal Ica-affär, som hjälpt till med tryckkostnaden och även kommer att sälja några bakböcker inne i butiken.

Förutom via UF-företagets Instagram- och Facebooksidor kommer boken även att säljas på skyltsöndag i Skellefteå och i samband med UF-mässan i Umeå i mars.

– Det kommer att bli jätteroligt att vara med på mässan, säger Sofia Johansson.

Vad har varit roligast under den här tiden?

– Att vi fått fram en produkt. Det har varit ett hårt arbete men nu börjar det hända saker, säger Sofia Johansson.

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!