Så äter småföretagarna julbord

Foto: Foto: Lars Westerlund

Ekonomi, näringsliv & finans2015-12-14 10:04

För Sveriges småföretagare är julskinkan det absolut viktigaste på julbordet. Det visar Företagarnas undersökning av småföretagarnas julvanor. Därefter kommer inlagd sill och Janssons frestelse. Få företagare vurmar däremot för sylta och kål.

På frågan om vad som är viktigast på julbordet har många valt att skriva till ”gemenskap” och att ”alla är med” istället för en maträtt. – Många har svarat i fritextrutorna, och skrivit att det viktigaste med julbordet är att ha kul tillsammans och att träffas utanför jobbet, säger Företagarnas statistiker René Bongard.

Hela 63 procent av företagarna äter julbord med företaget, men bara 28 procent har julgran på arbetsplatsen. Fler företagande män än kvinnor äter julbord med sitt företag, medan det är en större andel av kvinnorna som har en julgran på arbetsplatsen.

ELIN OLSSON/AFFÄRSLIV24

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!