I samarbete med två restauranger i Robertsfors kommun har Visit Umeås satsning Projekt Effekt arbetat fram ett koncept för att kunna erbjuda lokala smaker till de som besöker regionen i sommar berättar Affärsliv 24.
Initiativtagare är Elisabeth Åström, på Kulturomaten som driver restaurangen på Stenfors gård i Ånäset. Tallriken erbjuds på Stenfors gård och Överklintens kvarnhotell.
Tallriken består av lokala delikatesser från skogen, havet och sjöarna i Mellanbygden. Även Västerbottensosten finns representerad.
– På nationellt plan så pågår ett stort projekt för att främja måltidsturismen i Sverige. Sverige har de senaste åren seglat upp som ett resmål för de som är intresserade av mat och givetvis vill vi komplettera bilden av matlandet Sverige med våra norrländska smaker, säger Sirpa Kärki, projektledare på Projekt Effekt.
Restaurangerna har själva tolkat tallriken utifrån sina egna idéer och recept och förhoppningen är att tallriken allt eftersom ska finnas på fler menyer i Västerbotten.
Elin Olsson Affärsliv 24