Rabbe valde pizzorna

Han är utbildad civilekonom, men valde en helt annan väg. Trots att hans pappa avrådde tog han över pizzerian. ”Jag ångrar inte mitt beslut”, säger Rabbe Bdeir, Kåge grill och pizzeria.

Egenföretagare. ”Jag fullföljde pappas dröm”, säger Rabbe Bdeir som förändrat en hel del i verksamheten.

Egenföretagare. ”Jag fullföljde pappas dröm”, säger Rabbe Bdeir som förändrat en hel del i verksamheten.

Foto: Egenföretagare. ”Jag fullföljde pappas dröm”, säger Rabbe Bdeir som förändrat en hel del i verksamheten.

Ekonomi, näringsliv & finans2014-09-13 09:00

Inne i pizzerian börjar doften av nygräddad pizza sprida sig. Rabbe Bdeir bakar dagens första, men definitivt inte sista, pizza.

– Jag är uppvuxen i pizzerian och redan som 13-åring hjälpte jag pappa. Det här är mitt andra hem eller till och med mitt första hem. Jag bakar ungefär 100 pizzor om dagen, säger han och snurrar pizzadegen vant och säkert.

Redan i mitten av 80-talet startade pappa Mahmoud Bdeir pizzerian i Kåge. Han manade sin son att utbilda sig och tanken att Rabbe skulle ta över verksamheten var helt otänkbar.

– Jag har jobbat hårt i hela mitt liv och ville inte att Rabbe skulle behöva slita som jag gjort, säger pappa Mahmoud Bdeir.

Som barn hade Rabbe inga tankar på att gå i sin fars fotspår.

– Jag såg hur mycket pappa jobbade och hur lite tid han hade med familjen. Så ville inte jag ha det, säger han.

Rabbe Bdeir utbildade sig till civilekonom, men när han väl skulle ut i arbetslivet kom finanskrisen och jobben lyste med sin frånvaro. Dessutom skulle han bli pappa.

– När jag tog över verksamheten 2008 var det för att trygga min försörjning. Min civilekonomutbildning har hjälpt mig mycket. Jag förstår företagets ekonomi, vilket är en fördel. Sedan jag tog över har företaget haft en positiv utveckling. Jag har byggt om, utökat menyn och införskaffat alkoholtillstånd. Omsättningen är i dag närmare 800 000 kronor högre per år än när jag tog över.

Det blir långa och många dagar för Rabbe, men han känner inte att han behöver försaka något.

– Så länge kroppen håller och jag har tid för min son kommer jag att fortsätta. Men min son ska inte ta över, han ska gå sin egen väg i livet, säger han bestämt.

Bästa pizzan

Rabbe avslöjar sin egen favoritpizza: Diego med skinka, champinjoner, räkor, kebabkött, bearnaisesås, vitlök, curry och cayennepeppar.

undefined
Mat. ”Jag blir aldrig less på att äta pizza”, säger han och skickar in dagens första pizza i ugnen.
undefined
Andra generationen. ”Jag är en stolt far”, säger pappa Mahmoud Bdeir som dagligen hjälper sonen i pizzerian.
undefined
Pizzabagare. Närmare ett hundratal pizzor bakar Rabbe Bdeir – varje dag.
undefined
Egenföretagare. ”Jag fullföljde pappas dröm”, säger Rabbe Bdeir som förändrat en hel del i verksamheten.
undefined

Rabbe Bdeir

Ålder: 36 år.

Familj: Sonen Lian, 5 år.

Bor: Kåge.

Jobbar: Driver Kåge grill och pizzeria.

Intressen: Fotboll och hockey.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!