Prisat barkbröd börjar bli en vana

Foto: Foto: Susanne Lindberg

Ekonomi, näringsliv & finans2015-11-10 09:45

Anders Hallbergs förrättsstrutar av barkbröd tilldelades hederspris under Mitt kök-mässan i Stockholm.

– Man börjar bli van, säger han.

Anders Hallberg driver Barkbrödsbagarn i Lövånger. I början av oktober fick hans barkbröd en silvermedalj i klassen hårt bröd på SM i mathantverk.

Nu skickade han in samma saker till Mitt kök-mässan i Stockholm. 18 olika svenska bönder och livsmedelsproducenter tilldelades hederspriser av Husmansbord i Jakten på Sveriges bästa landskapsmat.

Förrättsstrutarna blev Västerbottens bästa landskapsmat med motiveringen: ”Hederspris åt norrlandsskogen, som ger smak åt struten, klar för krogen.” – Det känns bra. Nu har jag fått sju eller åtta diplom, säger Anders Hallberg.

Här kan du läsa mer om tävlingen i samband med Mitt kök-mässan.

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!