Då påbörjas nämligen utdelningen av pensionsbeskeden där boende i Västerbotten och Norrbotten ska få dem senast den 17 februari.
Det orange kuvertet skickas ut varje år till alla pensionssparare och pensionärer som omfattas av dagens pensionssystem, det vill säga att de är födda 1938 eller senare.
Allmän pension
Informationen i kuvertet visar bland annat hur mycket pensionsspararen hittills har tjänat ihop till sin allmänna pension.
Nytt för i år är att de som valt en säker digitalbrevlåda för sin myndighetspost får en avisering om sitt orange kuvert dit istället för ett papperskuvert.
Pensionsmyndigheten vill att alla ska öppna kuvertet och se beskedet och betonar samtidigt att komma ihåg att det oftast finns mer.
– Många tror att man ser hela sin pension i det orange kuvertet, men det stämmer inte. Om du loggar in på till exempel minpension.se ser du även tjänstepensionen och eventuell privat pension. Och det kan göra skillnad, säger Monica Zettervall, pensionsexpert på Pensionsmyndigheten i ett pressmeddelande.
Jobbig start
Många i de nordligaste länen har nog glömt vad som hände i starten.
Den 22 september 2000 skulle västerbottningarna ha gjort sitt premiepensionsval, kort efter norrbottningarna.
Det var i stort direkt efter luften hade gått ur den så kallade it-bubblan och det blev fortsatt tufft.
Bara fram till nyår 2000, drygt tre månader, så föll OMX 30, indexet med de 30 största aktierna på Stockholmsbörsen, med 17 procent.
Vidare söderut
Men det var bra början. 2001 föll börsen vidare, knappt 20 procent och 2002 drog den ytterligare drygt 41 procent söderut.
Västerbottningen som i september 2000 gick in och valde en indexnära svensk premiepensionsfond hade efter drygt 27 månader tappat cirka 61 procent av ursprungssumman.
Sedan dess har det gått bättre.
Vid nyår 2002/2003 stod OMX30 i 493, under torsdagseftermiddagen rörda sig det runt 1550, så det har som helhet gått uppåt bland storbolagen på den svenska börsen.