Norrmejerier kan inte producera ”vanligt” smör - satsar istället på ekologiskt

Norrmejerier kommer inte att producera mer ”vanligt” smör under 2017. Däremot fortsätter produktionen av Norrgott och de ökar också mängden av ekologiskt smör.

Foto: Foto: Lars Westerlund

Ekonomi, näringsliv & finans2017-04-06 16:01

– Vi hade en förhoppning att komma ikapp en bit in på nya året, men det är inte möjligt, säger Anna-Karin Karlsson, affärschef Färskvaror, Norrmejerieri ett pressmeddelande

Den främsta anledningen är en  ökad efterfrågan på feta produkter. På två år har försäljningen av Norrgott ökat med hela 20 procent. Under samma tid har även försäljningen av Norrmejeriers grädde ökat med 10 procent.

Mjölkproduktionen i Norrland minskar på samma sätt som för övriga Sverige. Norrmejerier har dock lyckats upprätthålla volymerna tack vare fler medlemmar i Jämtland.

– Vi beklagar att vi inte kan tillgodose konsumenternas önskan om att köpa norrländskt smör. Det är en fråga som verkligen engagerar norrlänningarna. De senaste åren har vi sett en stor ökad efterfrågan på feta produkter utan att mjölkproduktionen har ökat på motsvarande sätt. Vi är helt enkelt tvungna att prioritera, säger Anna-Karin Karlsson.

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!