Misstankarna om ekonomisk brottslighet på Saab Automobile handlar främst om pengar som betalats ut till tidigare styrelseordförande, vd:n och ägaren Victor Muller.
Chefsåklagaren Olof Sahlgren planerar att förhöra Muller. Men ännu har inte Muller blivit kontaktad av svenska myndigheter, skriver han i sms till TTELA.
"Jag vet inte mer än vad man kan läsa i media".
Han skriver också att att ärendet mellan honom och Skatteverket, om huruvida arvodet var lön eller inte, ännu inte har avgjorts av domstol.
"Upplägget diskuterades med Skatteverket vid tidpunkten och godkändes av Riksgälden", skriver Muller.
Riksgälden granskade inte de skattetekniska detaljerna i avtalen om hur Victor Muller, och andra personer i ledningen, fick arvode från Saab.
- Vi tittade på avtalen med utgångspunkten att ersättningsnivån skulle vara rimlig, säger Unni Jerndal, kommunikationschef på Riksgälden, till TT.
- Vi hade fått i uppdrag av regeringen att ställa ut en statlig garanti för att hjälpa Saab. Det gjorde vi. Sedan måste vi bevaka att vi fortsatt hade säkerheter för de statliga garantierna. Men det var ju Saab som skötte bolaget, framhåller Jerndal.
Riksgäldens slutsats blev att avtalens nivåer för ersättning kunde accepteras.
- Vi fann att de inte var uppseendeväckande, sett i ett internationellt perspektiv.
Fortfarande kvarstår misstankarna mot de tre tidigare Saabcheferna som satt anhållna ett dygn. Rubriceringen är grovt försvårande av skattekontroll respektive medhjälp.
Jan Åke Jonsson, Saabs tidigare vd, bedyrar sin oskuld i en intervju med Sveriges Radio P4 Väst.
- Jag har inte sett någon bevisföring. Jag har sett en misstanke, men inte några argument för eller emot den misstanke som finns. Jag kan inte gå in på detaljerna kring själva misstanken, men jag skulle inte agera på ett annorlunda sätt i dagsläget, säger han.