Miljonsatsning på Västerbottens Stockholmskontor

Region Västerbottens arbetsutskott har beviljat sju projekt delfinansiering från de regionala tillväxtmedlen. Totalt är det 9,1  miljoner kronor som nu kommer Västerbotten till del. Pengarna går bland annat till Västerbottens Stockholmskontor och till att utveckla metoder för att öka sysselsättningen för nyanlända och för utrikesfödda på landsbygden.

Ekonomi, näringsliv & finans2017-12-13 16:25

Region Västerbotten beviljas 3,2 miljoner kronor för projektet Nationell och internationell politisk påverkan (NIPP).

Stockholmskontoret används för att bedriva politiskt påverkansarbete på nationell och internationell nivå, med grund i Region Västerbottens påverkansagenda. Det arrangeras aktiviteter som seminarier och påverkansinsatser riktade mot beslutsfattare inom politik, näringsliv och civilsamhälle.

Region Västerbotten beviljas även 1,5 miljoner kronor för projektet SIKT - Samverkan för Integration, Kompetensförsörjning och Tillväxt.

Projektet syftar till att utveckla metoder för att berörda aktörer ska bidra till ökad sysselsättning för nyanlända och utrikesfödda på landsbygden.

Dessutom får Region Västerbotten 250 000 kronor för projektet Lokala innovationsplatser.

Projektet ska utveckla den regionala förmågan att involvera medborgarna i digital transformation genom fler smarta tjänster och produkter som skapar jobb och tillväxt, attraherar investeringar i forskning och utveckling samt generar balans mellan stad och land.

Skellefteå kommun beviljas 1 miljon kronor för projektet Europa Direkt Västerbotten 2018 - 2020.

Projektet ska öka delaktigheten i den svenska demokratin bland länets invånare med fokus på EU-nivån och att vara en stödstruktur för att fånga upp och utveckla det samhällsengagemang som finns i länet.

Västerbottens läns landsting beviljas 2,6 miljoner kronor för projektet Prehospital resursoptimering (PR).

Avsikten är att ta fram en prototyp för ett simuleringsverktyg som kan nyttjas för att optimera resursutnyttjandet baserat på big data från historiska larm från Norra regionen. Projektet genomförs av de fyra nordligaste landstingen/regionerna.

Umeå universitet beviljas 565 000 kronor  för projektet Flexibla Transparenta Ledande Filmer som Elektroder.

Projektet ska sammanföra olika forskningskompetenser inom kolbaserade nanomaterial i norra Sverige och Finland. Man vill utveckla förbättrade tunnfilmselektroder till platta displayer, pekskärmar, ljusemitterande elektrokemiska celler (LEC), och solceller tillverkade av tryckbara kolnanorörfilmer. Projektet är ett samarbete mellan universitet och industrin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!