Livsmedelsstrategi för Västerbotten ska tas fram

Förbundsstyrelsen vid Region Västerbotten har beslutat att en regional livsmedelsstrategi för Västerbotten ska tas fram. Syftet med strategin är skapa hållbar tillväxt inom livsmedelsnäringen och se en högre grad av nationell självförsörjning av kvalitativa produkter.

Foto: Foto: Lars Westerlund

Ekonomi, näringsliv & finans2017-03-03 07:14

– Länets livsmedelsproduktion har stor utvecklingspotential och det är viktigt att vi fortsätter med ett strukturerat arbete kring detta, både för klimat och miljö men även för den regionala utvecklingen, kommenterar Erik Bergkvist (S), Region Västerbottens regionråd i ett pressmeddelande.

I och med beslutet att ta fram en regional livsmedelsstrategi kommer ett stort antal aktörer att bjudas in att vara med och forma strategin.

– För att det ska bli ett bra strategiarbete som verkligen bidrar till tillväxt och utveckling inom livsmedelsområdet måste vi forma ett brett samarbete där aktörer i hela livsmedelskedjan finns med – primärproducenter, förädlare, handel och matkonsumenter som restauranger som offentlig sektor. Det är också viktigt att se till att forskningen bidra med kunskap om livsmedelsproduktion i vår del av världen, säger Tomas Mörtsell (C), regionråd vid Region Västerbotten.

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!