– Men när Skanska Direkt, som hade cirka 30 anställda, avyttrades 2016, blev lokalerna för stora för oss. Dessutom var de ganska slitna, berättar Sören Gustafsson, projektchef vid Skanska Väg och Anläggning i Skellefteå.
Hos Skanska Väg och Anläggning arbetar 13 tjänstemän och dessutom är 8 yrkesarbetare knutna till kontoret. Vid årsskiftet flyttade de in i samma byggnad på Hyvelvägen på Hedensbyn där Zone Systems sedan tidigare huserar.
– Den här lösningen passar oss perfekt, säger Sören och konstaterar att han och hans medarbetare nu har full huggning.
Bland annat arbetar de med exploateringen av Eriksberg.
– Vi jobbar även med bygget framför Eddahallen, och med den nya industritomten i Degerbyn, berättar Sören Gustafsson.
Ett kommande projekt som Skanska ska sätta tänderna i är att bygga en ny entré till Skellefteå Kraft.
– Där ska det läggas in ny granit, byggas en ny ramp och ges plats för en cykelparkering. Vi är också engagerade i projektet med tågtestbanan mellan Jörn och Arvidsjaur som jag hoppas blir verklighet, säger Sören.
Till invigningen hade Skanska bjudit in både kollegor, kunder och leverantörer och den nye regionchefen Per-Arne Engström passade också på att göra sitt första besök i Skellefteå. Han har sitt kontor i Umeå dit han veckopendlar från hemmet i Stockholm. Hans region sträcker sig från Dalälven och norrut. Per-Arne var tidigare regionchef för Stockholm.
– Utvecklingen ser positiv ut för oss. Det har gått tungt i Norrbotten men nu börjar det även där komma fler förfrågningar, säger regionchefen.
När det gäller utvecklingen inom branschen konstaterar han att digitaliseringen är det stora just nu.
– Det kommer allt fler digitala verktyg och appar som underlättar arbetet. Robotiseringen är också på väg in i byggbranschen, bland annat har Skanska Stomsystem en fabrik i Bollebygd som tillverkar betongpålar där både armering och gjutningen sköts av robotar, avslutar Per-Arne Engström.